Ørnens øjne

Det var de tidlige timer af en regnfuld og blæsende onsdag morgen. Vi havde alle håbet på vejret ville have vendt sig, men de sidste pust fra den danske vinter havde andre planer. Ikke just de ideelle betingelser for udarbejdelsen af et udendørs vægmaleri på mere end 126 kvm.

55244647_10216864562699462_4255301555034521600_n.jpg

Mange måneder før denne dag, var det kommet til vores opmærksomhed, at tårnet i The Plant kunne tilbyde et ideelt lærred for skabelsen af noget ganske unikt. Vores ven, kunstkuratoren Jens-Peter Brask, indledte en søgning efter hvilken type motiv der ideelt ville kunne pryde fabrikkens gamle og rå tårn. Han forklarede, hvordan vi havde brug for en kunstner med speciale i at gøre mest muligt ud af et råt lærred. Vi havde brug for en kunstner med ekspertise i at omdanne et stort tomt lærred til noget spændende og dragende. Med andre ord, havde vi brug for ingen andre end Victor Ash.

Formentlig bedst kendt af det danske publikum som kunstneren bag The Wolf-motivet på B&W Hallerne på Refshaleøen, tilbød Victor Ash mange års erfaring i skabelsen af kunst på enorme lærreder. Fra vægmalerier i København og New York til malerier på siloer på toppen af de østrigske alper viste Victor hvordan nøgne industrielle elementer kunne omdannes til unikke kunstværker. Vi talte med Victor, og han delte sine idéer om hvordan øjnene af en gigantisk ørn, malet i hans ikoniske stil, kunne danne ramme for tårnets forvandling.

På trods af de voldsomme vejrforhold begyndte Victor sit arbejde i de tidlige timer af en kold og våd onsdag formiddag. Ledsaget af fotograf Mads Guldager, hvem med sine skarpe øjne var parat til at fange hele processen, klatrede Victor op på stilladset. Den første dag indkapslede Mads hvordan Victor skabte konturen for det gigantiske vægmaleri - en proces, der bestemt gav et unikt indblik i Victors arbejde som kunstner. Blot med en skitse af motivet og et lille rødt stykke farveblyant i hænderne begyndte Victor sit arbejde, og vægmaleriets kontur formede sig i raske skridt over det mere end 126 kvm store rå lærred. Efter færdiggørelsen af maleriets kontur besteg Victor og Mads igen stilladset. Mads fangede, hvordan Victor, nu bevæbnet med en malingspistol, fremmanede en sort silhuet af en ørns intense øjne.

55632794_10216864563259476_8544774359502290944_o.jpg

Vi er utroligt tilfredse med resultatet, og er uendeligt taknemmelige for Victor, Mads og Jens-Peters arbejde, hvem alle spillede en vigtig rolle i forberedelsen og udførelsen af det gigantiske vægmaleri.

Udforsk fotodagbogen af Mads Guldager nedenfor eller fordyb dig i mere af Mads, Victor & Jens-Peter utrolige arbejde i linkene nederst på siden.

 
 

“The ‘eagle eyes’ mural is a symbol of nature and power. My inspiration for this mural came from videos I saw on YouTube of eagles catching and destroying flying drones, it inspired me to make a work representing nature versus technology. The eagles eyes above The Plant looking over Copenhagen places the viewer, so to speak, face to face with nature, mass consumption and our appetite for technology. The eagle looking at us is a reminder that nature is more powerful than humans and that we should respect it and take care of it for our one benefit.”

- Victor Ash