En ny fortælling med rod i gamle historier

I vinteren 2017 fandt vi noget helt særligt. En gammel og forladt fabriksbygning skjulte sig i hjertet af Københavns mest iderige område. Vi blev straks tiltrukket af fabrikkens fortryllende atmosfære. De høje lofter, de svævende plateauer i fabrikkens tårn, og pladsen i den gamle opmagasineringshal fortalte alle en levende og dynamisk historie om fabrikkens tidligere liv. På trods af at flere års forfald havde fanget den engang levende fabrik i et fængsel af støv, så vi straks hvordan dens rå industrielle atmosfære præsenterede rammerne for et væld af unikke muligheder. Muligheder som ellers ikke var at finde i København.

Modernitet og fleksibilitet

Vi så for os hvordan de 1.000 kvadratmeter i den gamle opmagasineringshal kunne huse unikke oplevelser, og hvordan tårnets svævende plateauer kunne danne ramme for magiske og berusende stemninger. Vi forestillede os hvordan den forladte fabrik kunne blive transformeret til et topmoderne event venue.

I dag huser The Plant Københavns nyeste og mest moderne event venue, istandsat med organiske detaljer, forankret i den skandinaviske designtradition, med målet om at skabe en afbalanceret kontrast til fabrikkens oprindelige industrielle stemning. Hvert af The Plant’s tre niveauer tilbyder specialdesignede detaljer og funktioner og derfor sætter kun fantasien grænser for det væld af muligheder The Plant tilbyder.

Industri, krig og innovation

The Plant er placeret på Raffinaderivej ved Kløvermarken i København. Området er indhyllet i historien om Københavns industrielle udvikling fra 1950’erne til nu. Raffinaderivej er opkaldt efter det tidligere raffinaderi der lå et stenkast fra hvor The Plant ligger i dag. Ved siden af The Plant finder man Kløvermarkens store grønne areal. Oprindeligt gik Kløvermarken under navnet Christianshavns Fælled, hvilket i sin tid fungerede som Københavns første flyvestation og blev uden 2. Verdenskrig omdannet til flygtningelejr.

Den gamle fabrik, som i dag er The Plant, blev bygget af A.P. Møller Mærsk i 1962 til produktion af plastiksortering af danske råvarer og senere til sortering af plastaffald, og var således en del af det større industriområde omkring Refshaleøen og Holmen. Det gamle industriområde har i løbet af de seneste år oplevet en rivende udvikling. Gamle fabrikker er blevet omdannet af iværksættere af alle slags, og området er i dag en ny del af hovedstadens allerede dynamiske og iderige liv.

Med The Plant har vi en forhåbning om at tilbyde vores kunder, hvor end i verden de måtte være fra, et væld af unikke muligheder og fleksibilitet der normalt ikke er selvsagt ved leje af et event venue. Vi vil skabe unikke universer og avle uforglemmelige minder.

Indtil januar 2018 drev vi det ikoniske venue, Papirhallen, på Papirøen i København. Grundet kommunale byplaner måtte Papirøens beboere flytte til nye lokaler, og ved Kløvermarken fandt vi en bygning der kunne danne ramme for noget helt unikt. Vi har brugt vores mange års erfaring indenfor planlægningen og afviklingen af alle typer events, til at skabe et nyt venue med ideelle forhold for både lejere og gæster. 

The Plant er Københavns nyeste og mest moderne event venue og rummer hele tre niveauer fyldt til bristepunktet med justerbare detaljer, hvilke alle muliggør tilblivelsen af unikke oplevelser. Med The Plant tilbyder vi et unikt venue midt i Københavns skjulte hjerte.